SEA trends 2022

Google: “Zo simpel mogelijk” is onze overtuiging
Als je dit niet gemakkelijk vindt, is het net Google. “Zo simpel mogelijk” is ons motto geworden. Het begon in 2021, maar duurt gelukkig tot 2022. Allereerst, waar zijn we ons de afgelopen jaren van bewust?
2019: Focus op 3 A’s (Prijs, Publiek, Automatisering)

2020: Volledige overgang naar slimme aanbiedingen

2021: Reconstructie van advertentiekosten (lees: vereenvoudiging)

Dus wat kunnen we verwachten in 2022? Zal binnenkort aankomen. Laten we eerst de herstructurering eens nader bekijken.
Google wil een account aanmaken met de Hagakure-methode. Waar komt de naam vandaan? Dit is de titel van een boek geschreven door de samoerai Yamamoto Tsunetomo in de 18e eeuw. In wezen gaat het om “gewoonten en structuren behouden en uw account vereenvoudigen”. Zoals sommige campagnes, bestemmingspagina’s en niet-zoekwoorden, DSA-campagnes en advertentiegroepen op basis van exact overeenkomende zoekwoorden. Dit laatste is erg belangrijk.

In het verleden waren advertenties eigenlijk gebaseerd op zoekwoorden, maar nu zijn ze gebaseerd op de ‘intentie’ van de persoon. Niet iedereen zegt: “Ik wil nu een bureaustoel kopen”. De meeste mensen typen “bureaustoel”, maar ja, er is geen doel. Is het gelukt?
Voorbeeld: in een van onze accounts was het exacte zoekwoord [bureaustoel] niet succesvol. Hoge klikken en lage conversies. Deze wijzigingen maken het een van de meest succesvolle zoektermen voor uw account. Google weet echt wel beter dan typen wat je zoekt…
Wilt u in 2022 stoppen met ETA? Oh ja, in 2022 worden uitgebreide tekstadvertenties weergegeven en responsieve zoekadvertenties nemen het over. Hier stelt u verschillende titels en beschrijvingen in voor uw tekstadvertenties en kiest u de titels en beschrijvingen die Google aan uw gebruikers zal tonen. Het algoritme combineert de opgegeven titel met een beschrijving, zodat Google vaker de beste advertenties laat zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Waarom een online marketing bureau noodzakelijk is

Helaas heeft de gehele wereld te maken met het COVID-19 virus. Dit houdt in dat winkels tijdelijk gesloten moesten worden…

Van CRO naar datagedreven optimalisatie

Zijn CRO-professionals die zich moeten concentreren op het optimaliseren van conversiepercentages? Naarmate er verschillende kanalen worden toegevoegd, wordt de focus…

Strategie voor sociale media: een complete gids

Sociale flyer Er zijn social media kanalen die geschikt zijn voor alle fasen van de klantreis. Enkele jaren geleden beschouwden…