Van CRO naar datagedreven optimalisatie

Zijn CRO-professionals die zich moeten concentreren op het optimaliseren van conversiepercentages? Naarmate er verschillende kanalen worden toegevoegd, wordt de focus op conversies steeds minder interessant. Ook de term CRO wordt steeds minder gebruikt. We gaan steeds meer over op datagedreven optimalisatie. Het verbeteren van de bruikbaarheid wordt steeds meer een doel, niet een manier om meer transacties te realiseren.

Natuurlijk is het datagedreven deel het belangrijkste onderdeel van het werk van een CRO-professional en moeten de data worden opgehaald. Het verzamelen van gegevens is niet genoeg, waardoor het steeds moeilijker wordt om gegevens te analyseren en te interpreteren. Op basis van het juiste onderzoek en de juiste data-interpretatie kun je beginnen met optimaliseren. Het volgende punt beantwoordt dat goed.

Geïnterpreteerd als big data
Een hardnekkige trend is de grote hoeveelheid data en de visualisatie daarvan. Natuurlijk kan Google Data Studio u helpen om intuïtief de hoeveelheid beschikbare gegevens te bekijken. Als u te veel gegevens heeft, hoe kunt u deze dan correct interpreteren? Het groeperen en visualiseren van de juiste datastroom kan hierbij helpen. Denk aan allerlei (zoek)grafieken en tabellen die gecombineerd kunnen worden met Google Analytics data. Op deze manier kan het transparant en helder worden gemaakt, waaruit nieuwe doctrines kunnen worden geput.

Ook in 2022 zal de introductie van GA4 een nieuwe trend zijn. Steeds meer marketeers zullen deze nieuwe Google Analytics-view (en de statistieken voor deze view) gaan gebruiken. Datavisualisatie en -verzameling worden anders gepresenteerd en moeten anders worden geïnterpreteerd dan ze het afgelopen jaar in Universal Analytics hebben gedaan.
Er zijn meer gegevens beschikbaar omdat de recente COVID-19-pandemie veel mensen heeft gedwongen online te winkelen vanwege de sluiting van winkels en restaurants. Dit zal uw datastroom zeker vergroten en mensen overtuigen om in de toekomst online te bestellen. Kunnen deze gebruikers worden gecategoriseerd als andere gebruikers, of moeten deze gegevens anders worden geïnterpreteerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Waarom een online marketing bureau noodzakelijk is

Helaas heeft de gehele wereld te maken met het COVID-19 virus. Dit houdt in dat winkels tijdelijk gesloten moesten worden…

SEA trends 2022

Google: "Zo simpel mogelijk" is onze overtuiging Als je dit niet gemakkelijk vindt, is het net Google. "Zo simpel mogelijk"…

Strategie voor sociale media: een complete gids

Sociale flyer Er zijn social media kanalen die geschikt zijn voor alle fasen van de klantreis. Enkele jaren geleden beschouwden…